Jak działa moringa? Zdrowotne właściwości „drzewa życia”Moringa olejodajna, czyli drzewo chrzanowe to dar od natury, który działa korzystnie na zdrowie i urodę.Czytaj więcej
Cukier kokosowy. Supermodny, a przy tym superzdrowy?Zamiast cukru białego – naturalny cukier z pąków palmy kokosowej. O niskim IG i obłędnie kokosowo-karmelowym posmaku. Mniam!Czytaj więcej
Rooibos. Czerwona herbata – dobra nie tylko ze względu na smak!Herbata rooibos to skarb afrykańczyków mieszkających przy stokach Rooiberge. Jest pyszna i leczy! To możliwe?Czytaj więcej
Piperyna – cenny składnik pieprzuTrudno wyobrazić sobie potrawy bez przyprawy, jaką jest pieprz. Mało kto wie jednak, że zawiera bardzo cenną substancję - piperynę.Czytaj więcej
Pu-erh, czyli smocza herbataW czasach dynastii Tang Pu-erh była zarezerwowana wyłącznie dla Cesarza. Dziś i Ty możesz cieszyć się tym napojem władców. Sprawdź dlaczego warto ją pić.Czytaj więcej
Lawendowa rozkosz – w filiżance, albo w postaci… nalewkiAromatyczna herbata, lemoniada, czy może coś mocniejszego? Poznaj wszystkie warianty lawendowej rozkoszy. Pozwolisz się uwieść?Czytaj więcej
Czystek – sposób na oczyszczenie organizmuCzystek jest znany ze swojego prozdrowotnego działania. Nie wiesz, na jakie dolegliwości pomaga? Zapraszamy do lektury!Czytaj więcej
Superfoods: algi. Część I: spirulina. Jakie ma właściwości i czy warto włączyć ją do diety?Spirulina, na talerzu. Czy i w jaki sposób wpływa na kondycję organizmu? Zanim sprawdzisz na sobie, poznaj bliżej tego wyjątkowego glona!Czytaj więcej
Zdrowe masło orzechowe. Jak je wybrać?Zdrowe masło orzechowe poznasz po naturalnym składzie. Co powinno i może zawierać, a czego nie wolno do niego dodawać? Sprawdź!Czytaj więcej
Miód nektarowy. Co to jest?Miód jedno- i wielokwiatowy należą do tej samej rodziny: miodów nektarowych. W jaki sposób powstają i co mają w sobie wyjątkowego?Czytaj więcej