Płatki
Płatki śniadaniowe i klasyczne musli bez dodatku cukru to doskonały pomysł na zdrowy, pełnowartościowy posiłek, który dostarczy energii, uzupełni braki witamin i minerałów, a zarazem wyśmienicie smakuje. Są one doskonałą alternatywą dla ulubionych płatków czekoladowych, po które tak chętnie sięgają dzieci.
Z czego składa się klasyczne musli i jak je jeść?
Tradycyjne musli bez cukru to mieszanka płatków owsianych, kukurydzianych, pszenicznych i suszonych owoców (rodzynki, żurawiny). Wyśmienicie smakują one z gorącym lub zimnym mlekiem, kefirami oraz naturalnymi jogurtami. Miłośnikom smaków tropikalnych polecamy musli z dodatkiem chipsów kokosowych i suszonej goi.
Jakie rodzaje płatków mamy w ofercie i czym się wyróżniają?
W ofercie posiadamy również klasyczne płatki owsiane, gryczane, pszenne, żytnie, ryżowe i orkiszowe, które można łączyć z wodą, mlekiem, jogurtami lub innymi dodatkami. Owsianka stanowi cenne źródło witaminy B6, która korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację. Płatki owsiane dostarczają również witaminy B1, kwasu pantotenowego (niweluje zmęczenie), selenu i magnezu. Orkisz jest bogaty w błonnik, dlatego talerz płatków doskonale zaspokoi głód. Dostarczy on również witaminy E, D i A oraz minerałów (cynk, selen). Sięgnij po swoje ulubione płatki i szybko przygotuj wartościowy posiłek idealny dla całej rodziny.