Soja to roślina, która od wielu lat wzbudza powszechną kontrowersję. Niektórzy uważają, że jest to niebywale zdrowy składnik w kuchni, na którego bazie przygotowuje się wiele smacznych potraw.
Mogłoby się wydawać, że każda sól kuchenna jest identyczna. W końcu z chemicznego punktu widzenia jest to głównie ta sama substancja – chlorek sodu (NaCl). W rzeczywistości okazuje się jednak, że rodzajów soli spożywczej jest znacznie więcej.
Nietolerancje pokarmowe mogą skutecznie utrudnić życie. Niestety objawy z nimi związane sprawiają, że jedzenie standardowych potraw może być wręcz niemożliwe, a wszystko przez to, że ludzki organizm to skomplikowana jednostka, która ma indywidualne potrzeby i preferencje.
Estragon to dość mało znana roślina, którą można wykorzystywać na wiele sposobów. Posiada ona wiele właściwości leczniczych, a w dodatku jest niezwykle aromatyczna.