Masło ghee. Czym różni się od tradycyjnego?Przechowywane ponad rok, nie jełczeje. Nadaje się do smażenia zarówno mięs, jak i pączków. Co to za masło? Ghee!Czytaj więcej
Guma ksantanowa w kuchni. Jak jej używać?Guma ksantanowa to naturalny dodatek – zagęszczacz – do potraw i deserów. W jaki sposób korzystać z niej we własnej kuchni?Czytaj więcej
Najzdrowsze suszone owoce. Część IIJakie suszone owoce, zamiast słodyczy warto mieć zawsze przy sobie, by bez wyrzutów sumienia zaspokoić pokusę na „małe co nieco”?Czytaj więcej
Jak wybrać zdrową żywnośćJesteś pewien, że pasta orzechowa, którą wkładasz do koszyka na 100%, zawiera 100% orzechów, a jeśli nie, to czy o pozostałych składnikach można bez wyrzutów sumienia powiedzieć „pochodzenia naturalnego”?Czytaj więcej
Czy suszone warzywa są zdrowe?Nic nie zastąpi świeżych warzyw? Spróbuj suszonych! Doskonale smakują, i dostarczają porównywanej ilości składników odżywczych.Czytaj więcej
Najzdrowsze suszone owoce. Część IMasz ochotę na małe co nieco, ale słodycze Ci nie w smak? Sięgnij po suszone owoce!Czytaj więcej