Kremowanie miodu. Co to jest i czy zachowuje naturalne właściwości miodu?Miód kremowany, co to takiego i czy warto mieć go w kuchni pod ręką? Rozwiewamy wątpliwości!Czytaj więcej
Oxymel - złoty eliksir na odporność? Fakty i mityOxymel - jeden z przepisów Panoramixa? Nie! To naturalny napój, który wspiera zdrowie!Czytaj więcej
Czekolada z ziaren kakaowca - zrób to sam!Ziarna kakaowca – ten „pokarm bogów” to bogactwo składników mineralnych. Z nich uzyskuje się surowe kakao.Czytaj więcej
Jak panierka to… na pewno nie bułka tarta! Sprawdź ciekawsze alternatywy!Panierka z bułki tartej? Zapomnij o niej! Poznaj alternatywy i rozsmakuj się w różnorodności.Czytaj więcej
Najzdrowsze algi to... spirulina czy chlorella?Clorella i Spirulina – algi, które zajęły wysokie miejsce wśród produktów okrzykniętych mianem superfoods. Która z nich jest bardziej super?Czytaj więcej
Porównanie wartości odżywczych: kajmak tradycyjny a kajmak bez cukruKajmak tradycyjny kontra kajmak bez cukru. Sprawdź, który zostaje zwycięzcą na ringu smaku i zdrowych smakołyków!Czytaj więcej
Świąteczne zestawy prezentowe ze zdrową żywnością - postaw na pomysły od KruKam!Święta pełne smaku i zdrowia? Tylko z zestawami od KruKam!Czytaj więcej
Olej kokosowy w kuchni. Co smażyć na oleju kokosowym?Smażone znaczy zdrowe? Tak, pod warunkiem, że używasz zdrowego tłuszczu! Takiego jak olej kokosowy.Czytaj więcej
Płatki drożdżowe: z czym to się je?Gotowanie roślinne nie jest mdłe. Płatki drożdżowe zdrowo podkręcą smak Twojej kuchni, a przy tym wzbogacą jej wartości odżywcze.Czytaj więcej
Czym różni się skrobia kukurydziana od mąki kukurydzianejSkrobia kukurydziana odnajduje się w domowej kuchni równie dobrze, co mąka kukurydziana. Który produkt jest zdrowszy?Czytaj więcej