Soja to roślina, która od wielu lat wzbudza powszechną kontrowersję. Niektórzy uważają, że jest to niebywale zdrowy składnik w kuchni, na którego bazie przygotowuje się wiele smacznych potraw.
Owoce liofilizowane to termin brzmiący nieco tajemniczo i skomplikowanie. Rzeczywiście, proces liofilizacji jest dość trudny, ale na pewno wart swoich wyników.
Musztarda to przyprawa, która od lat króluje na polskich stołach. Nic dziwnego – doskonale wzbogaca smak wielu potraw, kanapek i sałatek.
Tapioka to nadal mało znany produkt w Polsce. Na szczęście zdobywa coraz większą popularność. Pochodzi z Ameryki Południowej, a na jej bazie można przyrządzić pyszne i zdrowe desery.
Ziołolecznictwo i naturalne wspieranie odporności to najlepszy sposób na zachowanie dobrego zdrowia i zbudowanie odporności.
Pasta pistacjowa to pyszny produkt, który potrafi urozmaicić ogromną ilość dań. Oprócz tego niesie ze sobą bogactwo cennych witamin i minerałów.
Tahini to po prostu nazwa pasty sezamowej, którą uzyskuje się poprzez zmielenie ziaren sezamu z dodatkiem oleju lub oliwy.
Mogłoby się wydawać, że każda sól kuchenna jest identyczna. W końcu z chemicznego punktu widzenia jest to głównie ta sama substancja – chlorek sodu (NaCl). W rzeczywistości okazuje się jednak, że rodzajów soli spożywczej jest znacznie więcej.
Nietolerancje pokarmowe mogą skutecznie utrudnić życie. Niestety objawy z nimi związane sprawiają, że jedzenie standardowych potraw może być wręcz niemożliwe, a wszystko przez to, że ludzki organizm to skomplikowana jednostka, która ma indywidualne potrzeby i preferencje.
Pistacje to bardzo wartościowe orzechy, które zawierają wiele substancji odżywczych, takich jak kwas Omega 3, kwas foliowy, a także wiele mikroelementów, które korzystnie wpływa na pracę organizmu.