Hibiskus to przepiękna, a jednocześnie lecznicza roślina. Najczęściej spożywa się go w formie pysznej herbatki. Co warto wiedzieć o hibiskusie?
Estragon to dość mało znana roślina, którą można wykorzystywać na wiele sposobów. Posiada ona wiele właściwości leczniczych, a w dodatku jest niezwykle aromatyczna.
Orzeźwiającym dodatkiem owocowym do tortów, gofrów i naleśników jest niskokaloryczna frużelina, którą pokochały osoby dbające o zdrowie i piękną sylwetkę. Wszystko to za sprawą niskiej kaloryczności i unikalnego smaku.
Rozpoczął się sezon letni, a wraz z nim duże zapotrzebowanie na orzeźwiające napoje. Nie każdy lubi zwykłą wodę, dlatego też bardzo często sięgamy po słodkie lemoniady, izotoniki i wody smakowe.
W sieci można znaleźć wiele sprzecznych informacji na temat suszonych owoców. Jedni mówią, że suszone owoce są kaloryczne i pełne cukru. Inni polecają je jako ważny element diety odchudzającej. Kto ma rację?
Naturalna alternatywa dla filiżanki „małej czarnej” o poranku? Zielona kawa! Czy warto ją pić? Dowiedz się!
Sięgasz po kilka kaw w ciągu dnia i masz wrażenie, że ciągle brakuje Ci energii? Wbrew pozorom kawa nie zawiera dużej ilości kofeiny, która odpowiada za efekt pobudzenia. Choć to popularny napój, który wybiera większość społeczeństwa, to ma dużą konkurencję w postaci guarany.
Moringa olejodajna, czyli drzewo chrzanowe to dar od natury, który działa korzystnie na zdrowie i urodę.