Rooibos. Czerwona herbata – dobra nie tylko ze względu na smak!Herbata rooibos to skarb afrykańczyków mieszkających przy stokach Rooiberge. Jest pyszna i leczy! To możliwe?Czytaj więcej
Piperyna – cenny składnik pieprzuTrudno wyobrazić sobie potrawy bez przyprawy, jaką jest pieprz. Mało kto wie jednak, że zawiera bardzo cenną substancję - piperynę.Czytaj więcej
Woda alkaliczna – skuteczny sposób na zakwaszony organizmProblemy z nadwagą, zmęczeniem mięśni albo zakwaszonym organizmem? Spróbuj wyleczyć się... wodą! Sprawdź jak!Czytaj więcej
Chałwa: bomba wartości odżywczych w słodyczyChałwa – bardzo kaloryczny, ale jakże smaczny wyrób cukierniczy. Dowiedz się z artykułu, czy jest zdrowa.Czytaj więcej
Pu-erh, czyli smocza herbataW czasach dynastii Tang Pu-erh była zarezerwowana wyłącznie dla Cesarza. Dziś i Ty możesz cieszyć się tym napojem władców. Sprawdź dlaczego warto ją pić.Czytaj więcej
Lawendowa rozkosz – w filiżance, albo w postaci… nalewkiAromatyczna herbata, lemoniada, czy może coś mocniejszego? Poznaj wszystkie warianty lawendowej rozkoszy. Pozwolisz się uwieść?Czytaj więcej
Olej kokosowy jako remedium dla łamliwych włosówKobiety Vanuatu już dawno włączyły olej kokosowy do pielęgnacji skóry. Na pewno wiesz, że nadaje się też na włosy. Czy na pewno dobrze go używasz?Czytaj więcej
Czystek – sposób na oczyszczenie organizmuCzystek jest znany ze swojego prozdrowotnego działania. Nie wiesz, na jakie dolegliwości pomaga? Zapraszamy do lektury!Czytaj więcej
Lecz się morwą, naturalnie! Poznaj owoc nieco przypominający malinę, tylko o białym kolorze. To morwa biała. Ma wiele leczniczych właściwości.Czytaj więcej
Korzeń maca – 5 najważniejszych właściwościKorzeń maca – warzywo korzeniowe doceniane od dawna ze względu na swoje liczne zdrowotne właściwości. Dowiedz się jakie!Czytaj więcej