


może być wykorzystany jako pierwszoplanowe ogniwo dań głównych lub jako przekąska na podwieczorek.
W wielu przypadkach ma ono szeroki wachlarz zastosowania i ograniczeniem staje się jedynie wena
kucharza.

więcej sklepów decyduje się na wprowadzenie go do swojej oferty, dzięki czemu konsumenci mają coraz
większy dostęp do tego produktu.


Płatki śniadaniowe z dodatkiem mleka lub jogurtu to najprostsze i najszybsze w przygotowaniu, a przy pyszne oraz bardzo zdrowe śniadanie. Pod warunkiem, że są pełnowartościowe, czyli nieprzetworzone i uzyskane z pełnego ziarna.

Wbrew pozorom odnalezienie zdrowego zastępstwa dla mąki tradycyjnej nie graniczy z cudem, a ukochane naleśniki i wypiekane łakocie nie stracą na tym wyśmienitego smaku. Jakie mąki świetnie zastępują pszenną?

Rumianek, pokrzywa czy mięta to doskonale znane i cenione zioła, po które sięgamy nie tylko z konieczności, ale także w trosce o urodę. Coraz większym zaufaniem obdarzamy także czystek, który po latach nieobecności w domowych apteczkach w wielkim stylu powraca do łask.

Doskonale zdajesz sobie sprawę, że w trosce o zdrowie warto zmienić nawyki żywieniowe na lepsze i zupełnie wyeliminować z diety cukier. Czy wiedziałeś, że jedynie spożywczy? Organiczny ksylitol nie tylko zdrowo osłodzi Twoją ulubioną herbatę i wypiekane smakołyki, ale pozytywnie wpłynie na ogólną kondycję organizmu!

Spirulina to przede wszystkim...glon. Tak, glon. Być może należysz do grona osób, których przechodzą ciarki na samą myśl o skosztowaniu tej rośliny. Wbrew pozorom jest jednak bardzo smaczna! Co więcej, zdrowa, ponieważ dostarcza makro i mikroelementy wraz z pełnowartościowymi białkami roślinnymi niezbędnymi do utrzymania organizmu w niezmiennie doskonałej kondycji.
