Miód kremowany, co to takiego i czy warto mieć go w kuchni pod ręką? Rozwiewamy wątpliwości!
Oxymel - jeden z przepisów Panoramixa? Nie! To naturalny napój, który wspiera zdrowie!
Ziarna kakaowca – ten „pokarm bogów” to bogactwo składników mineralnych. Z nich uzyskuje się surowe kakao.
Panierka z bułki tartej? Zapomnij o niej! Poznaj alternatywy i rozsmakuj się w różnorodności.
Clorella i Spirulina – algi, które zajęły wysokie miejsce wśród produktów okrzykniętych mianem superfoods. Która z nich jest bardziej super?
Kajmak tradycyjny kontra kajmak bez cukru. Sprawdź, który zostaje zwycięzcą na ringu smaku i zdrowych smakołyków!
Święta pełne smaku i zdrowia? Tylko z zestawami od KruKam!
Smażone znaczy zdrowe? Tak, pod warunkiem, że używasz zdrowego tłuszczu! Takiego jak olej kokosowy.
Gotowanie roślinne nie jest mdłe. Płatki drożdżowe zdrowo podkręcą smak Twojej kuchni, a przy tym wzbogacą jej wartości odżywcze.
Skrobia kukurydziana odnajduje się w domowej kuchni równie dobrze, co mąka kukurydziana. Który produkt jest zdrowszy?