Tapioka to nadal mało znany produkt w Polsce. Na szczęście zdobywa coraz większą popularność. Pochodzi z Ameryki Południowej, a na jej bazie można przyrządzić pyszne i zdrowe desery.
Mogłoby się wydawać, że każda sól kuchenna jest identyczna. W końcu z chemicznego punktu widzenia jest to głównie ta sama substancja – chlorek sodu (NaCl). W rzeczywistości okazuje się jednak, że rodzajów soli spożywczej jest znacznie więcej.
Nietolerancje pokarmowe mogą skutecznie utrudnić życie. Niestety objawy z nimi związane sprawiają, że jedzenie standardowych potraw może być wręcz niemożliwe, a wszystko przez to, że ludzki organizm to skomplikowana jednostka, która ma indywidualne potrzeby i preferencje.
Pistacje to bardzo wartościowe orzechy, które zawierają wiele substancji odżywczych, takich jak kwas Omega 3, kwas foliowy, a także wiele mikroelementów, które korzystnie wpływa na pracę organizmu.
Estragon to dość mało znana roślina, którą można wykorzystywać na wiele sposobów. Posiada ona wiele właściwości leczniczych, a w dodatku jest niezwykle aromatyczna.
Orzeźwiającym dodatkiem owocowym do tortów, gofrów i naleśników jest niskokaloryczna frużelina, którą pokochały osoby dbające o zdrowie i piękną sylwetkę. Wszystko to za sprawą niskiej kaloryczności i unikalnego smaku.