Dziś na deser Fit-Rafaello
2017-09-19
Fit-Rafaello
Składniki :
100g kaszy jaglanej
200 wiórków kokosowych
Łyżka oleju kokosowego Extra Virgin
50g pasty kokosowej
3 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Przepłukujemy kaszę wrzątkiem by pozbyć się goryczy. Następnie zagotowujemy aż do całkowitego wyparowania wody. Ostudzoną kaszę łączymy z wiórkami kokosowymi( zostawiamy trochę do obtoczenia), olejem i pastą kokosową. Dla słodyczy można dodać ksylitol lub inny ulubiony słodzik. Z przygotowanej masy w rękach formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kuleczki wkładamy do lodówki, po schłodzeniu delektujemy się własnym FIT- Rafaello
#fit #kaszajaglana #pastakokosowa #olejkokosowy #krukam #deser #ksylitol
Składniki :
100g kaszy jaglanej
200 wiórków kokosowych
Łyżka oleju kokosowego Extra Virgin
50g pasty kokosowej
3 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Przepłukujemy kaszę wrzątkiem by pozbyć się goryczy. Następnie zagotowujemy aż do całkowitego wyparowania wody. Ostudzoną kaszę łączymy z wiórkami kokosowymi( zostawiamy trochę do obtoczenia), olejem i pastą kokosową. Dla słodyczy można dodać ksylitol lub inny ulubiony słodzik. Z przygotowanej masy w rękach formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kuleczki wkładamy do lodówki, po schłodzeniu delektujemy się własnym FIT- Rafaello
#fit #kaszajaglana #pastakokosowa #olejkokosowy #krukam #deser #ksylitol