Zdrowe masło orzechowe poznasz po naturalnym składzie. Co powinno i może zawierać, a czego nie wolno do niego dodawać? Sprawdź!
Miód jedno- i wielokwiatowy należą do tej samej rodziny: miodów nektarowych. W jaki sposób powstają i co mają w sobie wyjątkowego?
Podkręcają smak i… metabolizm! Oto lista przypraw, które warto włączyć do codziennego jadłospisu, kiedy walczysz o piękniejszą sylwetkę.
Jeśli nie biały cukier, to jaki? Zdrowy! Oto lista naturalnych i bezpiecznych dla zdrowia słodzików – do kawy, herbaty i wypieków.
Nie masz pomysłu na śniadanie? A może potrzebujesz imprezowej przekąski? Wypróbuj przepisy na pyszne i zdrowe pasty kanapkowe!
Do kuchni jako przyprawa, a może do kąpieli? Poznaj skład i właściwości różnych rodzajów soli!
Masz ochotę na coś słodkiego, ale zdrowego? Żaden problem. Oto przepisy na pyszne łakocie bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia!
Choć różnią się pod wieloma względami, to jednakowo korzystnie wpływają na zdrowie – nie tylko fizyczne. Orzechy: superfood wśród bakalii!
Zamiast cukru białego – naturalny cukier z pąków palmy kokosowej. O niskim IG i obłędnie kokosowo-karmelowym posmaku. Mniam!
Pektyny zaliczane są do błonnika pokarmowego, a ich głównym źródłem są cytrusy. Pomagają zrobić zdrową galaretkę i... schudnąć!