Skrobia kukurydziana odnajduje się w domowej kuchni równie dobrze, co mąka kukurydziana. Który produkt jest zdrowszy?
Aktualności
Najzdrowsze suszone owoce. Część II
Jakie suszone owoce, zamiast słodyczy warto mieć zawsze przy sobie, by bez wyrzutów sumienia zaspokoić pokusę na „małe co nieco”?
Jak wybrać zdrową żywność
Czy suszone warzywa są zdrowe?
Nic nie zastąpi świeżych warzyw? Spróbuj suszonych! Doskonale smakują, i dostarczają porównywanej ilości składników odżywczych. Suszone warzywa w porównaniu do świeżych nie są produktami sezonowymi, choć najlepiej smakują dopiero w drugiej połowie roku. Czyli jesienią i zimą, kiedy dieta staje się uboższa o cenne makro- i mikroelementy, minerały oraz witaminy. Potrzebujemy ich na co dzień, by w dobrej kondycji przetrwać niekorzystną aurę, ale co robimy, by je wszystkie uzupełnić? Posiłkujemy się mrożonkami.
Najzdrowsze suszone owoce. Część I
Masz ochotę na małe co nieco, ale słodycze Ci nie w smak? Sięgnij po suszone owoce! Suszone owoce, podobnie jak suszone warzywa, to przebogate źródło dobrych kalorii – zdrowych cukrów – oraz prozdrowotnych, aktywnych składników odżywczych: błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.